FAQ Category: Modellera

Hur tar jag bort en nedbrytning?

För att ta bort en nedbrytning på ett objekt eller relation så högerklickar du på objektet eller relationen. Välj ”Nedbrytningar”. Hovra med muspekaren över den nedbrytning du vill ta bort och välj ”Ta bort”.

Hur lägger jag till en dokumentlänk?

Högerklicka på ett objekt och välj “Dokument” – “Ny dokumentlänk”. Namnge dokumentlänken, bläddra till dess destination och/eller välj dokumenttyp. Du har nu skapat en ny dokumentlänk och kopplat den till ett objekt.

Hur fungerar snabbval?

Snabbval är en funktion som används för att effektivisera din modellering. Snabbval aktiveras i verktygsfältet och ger dig förslag på vilket objekt du ska placera härnäst. Förslagen utgår ifrån 2c8-metoden, vilket innebär att förslagen alltid är regelrätta utifrån vilket objekt du vill placera nästa objekt ifrån. Håll muspekaren över ett objekt. Det kommer då dyka …

Hur fungerar snabbval? Read More »

Var tar min modell vägen efter att jag skickat in den till förvaltning/granskning/godkännande?

Efter att du skickat in en modell från 2c8 Lite via workflow-knappen så kommer denna modell att skickas till en 2c8 Modeling Tool-användare som har rättigheter att acceptera utkast. Modellen kommer dyka upp i 2c8 Modeling Tool-användarens dashboard under “Nya modeller i 2c8 Lite”. 2c8 Modeling Tool-användaren får då dubbelklicka på modellen och välja ett …

Var tar min modell vägen efter att jag skickat in den till förvaltning/granskning/godkännande? Read More »

Var hittar jag loggfilen i 2c8 Lite?

Ibland kan vår support efterfråga loggfilen från 2c8 Lite eller 2c8 Modeling Tool. I 2c8 Lite finner du loggfilen via följande steg: Öppna upp en modell. Klicka på kuben och välj därefter “Support”. Klicka på “Loggfil” och spara den på en lämplig plats på din dator. Bifoga den i ett mail till oss på supporten.